Keramická ochrana

Nano keramická ochrana laku. Každý, kto sa zaujíma o detailing a páčia sa mu pekné autá sa určite už stretol s týmto výrazom.

Keramika, ako sa ľudovo nazýva keramická ochrana, nie je žiadna zmes keramických alebo tomu podobných zmesí. Podobnosť je iba v názve.

 

Keramická ochrana laku je kombinácia polymérov, ktoré sú vyrábané za účelom oddelenia povrchu od vonkajšej kontaminácie (blata, asfaltu, soli, cestnej špiny a pod.).

 

Najznámejšou a najčastejšie používanou je ochrana na báze SiO2, tj. oxid kremíka. Na trhu sa môžete stretnúť aj s rôznymi inými druhmi. V zásade sa jedná o zlúčeninu, ktorá za správnych podmienok pri aplikácii (teplota, vlhkosť) kryštalizuje na povrchu a mení svoje skupenstvo z tekutého na pevné. To znamená, že po odparení a vyzretí vytvára na povrchu tvrdú priehľadnú vrstvu. Takto ošetrený povrch má schopnosť odolávať roztokom v celej škále Ph 1-14, teda je chemicky takmer nezničiteľná.

 

Povrch je extrémne hladký a veľmi ľahko udržiavaný. Keramická ochrana laku zvyšuje jeho pevnosť, zabezpečí farbostálosť povrchu (farba časom nevybledne), UV ochranu, uzavretie pórov laku a tým menšiu pravdepodobnosť poškodenia laku v dôsledku vonkajších vplyvov. Vtáčí trus, živica zo stromov, kyslé dažde alebo posypové soli nemajú žiadnu šancu poškodiť takto ošetrený povrch. Vo viacerých vrstvách má takáto ochrana dokonca čiastočne samohojivé účinky, tzn. že je schopná sama zaceliť drobné škrabance ak je povrch poškodený napr. nesprávnym umývaním.

 

Takáto ochrana je vhodná pre všetky povrchy. Je určená pre lak auta, svetlá, plasty, pneumatiky a disky, ktoré sú obzvlášť namáhané. Je vhodná aj na ochranu interiérových povrchov ako sú koža, plasty, textil, ochrana displejov a pod. Efekt lotosového kvetu (vytváranie drobných kvapiek vody) môžete krásne vidieť na takto ochránenom čelnom skle.

 

Ďalšie veľké plus pri použití nano keramickej ochrany je zníženie potreby umývania auta, pretože znižuje usadzovanie nečistôt na povrchu. Znížite spotrebu kvapaliny do ostrekovačov, nie je potrebné opakovať impregnáciu plastov, tie zostanú krásne vyživené a a odolné voči agresívnemu UV žiareniu.

„Dám si spraviť keramiku a auto bude nezničiteľné“. To je mylná predstava o tom ako funguje keramická ochrana. Tá Vás neochráni pred všetkými nástrahami. Štandardná hrúbka správne naaplikovanej keramickej ochrany v jednej vrstve je iba 0.00005mm. To je 1000x menej ako hrúbka vlasu !!!

 

Je veľmi dôležité dbať aj na správnu techniku umývania auta.

Tým sa myslí nechodiť na automatické umývacie linky, kde by kefy mohli vážne poškodiť celistvosť keramickej ochrany.

Taktiež auto nikdy neumývať vonku na priamom slnku, voda aj šampóny rýchle zasychajú na povrchu a tiež tu hrozí nenávratné poškodenie laku auta. Ďalšou hrozbou sú rôzne agresívne mikroprášky v umývacích boxoch, ktoré jemne obrusujú povrch auta aby ho zbavili nečistôt, alebo sú to rôzne iné pomôcky pri umývaní – tvrdé špongie, rôzne kefy alebo použité či inak znečistené handry.

Údržba auta po aplikácii keramickej ochrany je pritom veľmi jednoduchá: použiť kvalitný, najlepšie PH neutrálny autošampón, mikrovláknovú rukavicu a vedro. Auto umyjete spláchnete prúdom vody, vysušíte uterákom takisto z mikrovlákna a o všetko ostatné je postarané.

Aplikáciou nano keramickej ochrany získate mnoho výhod spojených s údržbou auta, predĺžite životnosť laku a ostatných povrchov. A čo je najkrajšie, budete sa naňho radi pozerať pretože bude vyzerať stále ako nové 🙂

golden garage

Ako zvýšiť hodnotu auta pred predajom.

Pri predaji auta sa každý snaží o to, aby sa mu aspoň čiastočne vrátila investícia, ktorú do neho počas jeho prevádzky vložil. Naopak, každý kto kupuje, by rád kúpil výhodne a hľadá možnosti na zjednávanie.

Skúste sa na to pozrieť očami kupujúceho: kúpili by ste auto, ktoré je špinavé alebo inak poškodené, či páchnuce cigaretovým dymom?

Alebo niečo ešte horšie, hlboké škrabance alebo preliačiny na dverách po neopatrných parkujúcich, blato, či chlpy od Vášho psa v interiéri…nie je nič horšie ako predávať špinavé, zanedbané auto.

Poďme sa pozrieť na pár tipov ako zvýšiť hodnotu Vášho auta, ktoré nie sú časovo náročné a bez veľkých investícií.

1. Dôkladné umytie a upratanie interiéru

Prvý dojem je na nezaplatenie. Blato trčiace z podbehov, kapota od živice alebo zabudnuté poháriky od kávy, obaly od sladkostí na kupujúceho dojem nespravia. Každého osloví čisté a voňavé auto, ktoré netreba ako prvé zaniesť do umyvárne, prípadne na tepovanie.

2. Výmena poškodených plastov

Niektoré opravy nestoja veľa peňazí ale urobia z auta pekný celok. Výmena zlomeného podblatníka, prasknutá smerovka na zrkadle alebo tretie brzdové svetlo, na ktorom nesvietia všetky diódy. Sú to minimálne investície, podľa ktorých je vidieť, ako sa majiteľ o auto doteraz staral.

3. Renovácia poškodených častí

Zažltnuté alebo inak poškodené predné svetlá, dopraskané, zodraté kožené sedačky či volant, alebo škrabance v laku sú opraviteľné. Leštenie, korekcia a retušovanie laku sú oveľa lacnejšie ako prelakovanie celého auta či výmena dielov za nové a dajú autu krásny vzhľad.

4. Zviditeľnite sa

Majte na pamäti, že ani najkrajšie auto sa nepredá samo. Spravte sériu pekných fotiek exteriéru a pár fotiek s detailmi na interiér, kde bude vidno, že auto je v dobrej kondícii, že sedačky nie sú poškodené a prístrojovka svieti ako má. V súčasnosti je mnoho spôsobov na inzerovanie ako sú sociálne siete alebo inzertné portály, kde si auto rýchlo nájde pozornosť a tak ho môžete rýchlo predať.

Na to, aby Vaše auto zažiarilo nepotrebujete kopu peňazí. Je veľa spôsobov ako skrášliť Vaše auto a tak sa vyhnúť situácii, že budete musieť cenu znižovať. Buďte si istý tým, čo predávate a za akú cenu chcete predať.

Službou Car staging profesionálne pripravíme Vaše auto na predaj a Vy už nemusíte nič robiť.

PRIPRAVENÉ NA PREDAJ

PRED SLUŽBOU CAR STAGING

golden garage detailing

Ako chrániť lak auta cez zimu?

Počas zimného obdobia je lak auta vystavený mnohým nežiaducim vplyvom, ktoré
ho môžu natrvalo poškodiť. Sneh, ľad, agresívna posypová soľ alebo blato rapídne
oslabujú odolnosť laku a spôsobujú vyblednutie, stratu lesku a dokonca aj koróziu.

Nikto nemá rád pohľad na zanedbané, špinavé auto s poškodeným lakom.
Posypová soľ je tak agresívna a abrazívna, že aj pri umývaní špongiou môže vytvoriť na
laku nepekné škrabance. Taktiež sa môže stať, že sa Vám nepodarí dostať zvyšky solí ani
z plastov alebo gumených tesnení. Potom už nezostáva nič iné, len sa pustiť do
dôkladného hĺbkového čistenia a ošetriť všetky poškodené časti karosérie jednotlivo,
ktoré Vám zaberie veľa času a vyjde na slušný balík peňazí.

Využívajte keramickú ochranu laku!

Ochrana laku má za úlohu chrániť auto pred týmito vplyvmi.
Keramická ochrana karosérie je najlepšia a najúčinnejšia ochrana proti všetkým okolitým aj poveternostným vplyvom ako je posypová soľ, blato, asfalt, sneh, organické nečistoty, UV žiarenie alebo vtáčí trus.
Stačí ju aplikovať v jednej vrstve a Vaše auto bude chránené minimálne po dobu jedného roka. Väčšina produktov z radu keramickej ochrany má samočistiace schopnosti, vysokú chemickú a čiastočne mechanickú odolnosť a vysokú hydrofóbnu schopnosť, čiže auto nebude nutné umývať tak často. Údržba takto ošetreného laku je potom veľmi jednoduchá.
V porovnaní s voskami je ochrana keramickým povlakom neporovnateľne efektívnejšia, výkonnejšia a výrazne spomaľuje starnutie laku.

S takouto ochranou si môžete byť istý, že Vaše auto dokonale chránené nielen cez
zimu ale aj počas celého roka.